Kristallkronor bara så snyggt

Sitter på hotellet i Bad Gastein och bloggar lite med grym värk i vaderna. Vi får se vad det blir för åkning i morgon, vem vet det kanske blir många blogginlägg … Även att gå omkring i den här byn kräver sina ben; det är backar och trappor över allt. Men det finns mycket att göra för utom skidor – massor med restauranger, barer, små butiker och så gillar jag badet med alla de varma bassängerna. Jag måste fixa ny impregnering av skidstället också, fick en påminnelse den hård, blöta vägen. Jag har ju köpt med mig riktigt bra spray impregnering från Springyard, men du som jag är har jag missat att använda den…. 🙁

Det är ju ingen nyhet att österrikarna är mer old school än vi svenskar. Sen är det säkert så att de frossar i klassisk österrikisk stil på turistorterna men ändå. En sak som jag inte tror är så vanlig hemma är kristallkronor, tycker det är så snyggt. Särskilt om man har en inredning som inte bara är gammaldags utan en väl avvägd mix av gammalt och nytt. Jag antar att jag har en del negativa vibbar från förr då kristallkronor fick mig att tänka på pensionärslägenheter med skum lukt men på senare år har jag sett kristallkronor göra underverk på caféer, hotell och hemma hos folk. De kräver sin takhöjd bara, i alla fall om du inte vill ha en pygmélampa hängd högt uppe vid taket. Jag har surfat runt lite på nätet för att kolla priser så jag kan beställa något när jag kommer hem, Stayhome verkar ha ett stort och prisvärt sortiment: http://www.stayhome.se/belysning/kristallkronor.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *